Kuva Instagram Facebook
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
LottaEtusivunaviArkistonaviGallerianaviTaiteilijanaviAnsioluettelonavi
Kuva
Lotta Nevanperä
nakymaton Otsikot   Otsikko
nakymaton Arkisto

Tältä sivulta löydät kaikki kotisivuilla julkaistut päivitykset sekä kokonaiset kirjoitukset meneillään olevista projekteista, näyttelyistä ja muista tapahtumista jotka kuvataiteen ja taidegrafiikan luomiseen liittyy.
Kuva

On vain uskallettava uskaltaa!
5. elokuuta 2019

Kevään ja alkukesän ajan olen valmistellut kuvitusta Tuula Sandströmin kirjoittamaan ja Enostonen kustantamaan nuortenkirjaan - Tervemenoa Sirkukseen. Kirja on suunnattu 8-13 - vuotiaille ja sillä halutaan kannustaa nuoria, erityisesti poikia, lukuharrastuksen pariin!

tervemenoa-sirkukseen

Kirjassa on värillisten kansien lisäksi 13 mustavalkoista kuvituskuvaa, joissa olen yhdistänyt viivapiirrosta ja mustemaalausta.

Kuvataiteilijana työskentelytapani on yleensä edetä kuvan kautta sisältöön ja sen myötä sanaan. Kuvittamisessa prosessi on juuri päinvastainen; kuvan on mukailtava jo olemassa olevaa tekstiä, mutta tuotava tarinaan edelleen uusia tasoja. Kuvat eivät ole vain toteamassa jo luettua asiaa, vaan parhaimmassa tapauksessa ne kertovat syventäviä sivutarinoita; painottavat tilanteen koomisuutta, vaarallisuutta, herättävät keskusteluja, myötätuntoa, epäilyjä tai muilla tavoin tempaavat lukijan entistä syvemmälle kirjan tapahtumiin!

Kuvituksen toteutus oli paikoin haastavaa ja sivujen väliin hiipi epätoivo; kahden tekniikan yhteensovittaminen oli vaativaa. Pienet yksityiskohdat eivät tuntuneet sopivan mustemaalauksen sattumanvaraiseen luonteeseen. Kokeilun ja uskalluksen tuloksena löytyi kuitenkin aivan uusi ilmaisun tapa ja kuvat saivat lopullisen muotonsa! ...kirjan opetuksen ja Tuulan sanojen myötä "On vain uskallettava uskaltaa!"

Hain keväällä opiskelemaan kulttuuriyrittäjyyttä Turun Taideakatemiaan. Nyt paikkani on varmistunut ja opinnot alkavat syyskuun alussa! Koulutus on laajuudeltaan 60 op / 1,5 vuotta ja johtaa Master-tutkintoon, eli ylempään AMK - tutkintoon. Opinnoissa saan mahdollisuuden keskittyä yritykseni kehittämiseen ja kartoittaa uusia, luovia toimintaympäristöjä.

Käyntikortti 2019

Olen 7.-8.syyskuuta mukana vuosittain järjestettävässä Konstrundan -tapahtumassa. Kontrundanin aikana ihmisillä on mahdollisuus tavata taiteilijoita, taidekäsityöläisiä ja muotoilijoita heidän työhuoneissaan ympäri suomen. Tapahtuma on maksuton.

Kohteita on Suomessa yhteensä 186, joista Pirkanmaalla 12. Useassa käyntikohteessa voi seurata työnäytöksiä tai osallistua erilaisiin pajoihin. Kävijöillä on myös mahdollisuus osallistua ilmaiseksi taidearpajaisiin täyttämällä arpalipun jokaisessa ateljeessa, jossa vierailevat. KOHDE NRO. 98. - Lotta Nevanperä

Galleriaan lisätty 21 uutta teosta. Uusia teoksia myynnissä myös Taikossa ja Kehystarinassa.
Kuva

Pirkanmaan TAIDESUUNNISTUS 27.-28.4. klo 11-17
18. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna järjestetään Pirkanmaan taidesuunnistus, jolloin yleisöllä on mahdollisuus vierailla ateljeissa, työtiloissa, gallerioissa ja muissa näyttelypaikoissa tapaamassa tekijöitä työnsä äärellä. Oma työhuoneeni on avoinna molempina päivinä kello 11-17. TERVETULOA!

Taidesuunnistus

Kevään aikana on valmistunut paljon uusia teoksia, joista osa on nyt päivitetty galleriaan. Kaikkia uusia teoksia en ehdi kuvaamaan tänne kotisivuille, joten kannattaa ehdottomasti tulla taidesuunnistuksen aikaan tai muutoin sovitusti niitä katsomaan!

Kaukaa viisas 1

Uusimmat A4 kokoiset julisteet ja taidekortit ovat myös saapuneet painosta. Julisteet on painettu 270 grammaiselle tukevalle paperille ja postikortit 350 grammaiselle classic demimatt -paperille. Kaikki kortit ovat kaksipuoleisia ja koossa 13 x 13 cm.

Uudet kortit 2019

Kortteja ja julisteita myydään lisäksi Tampereen Taidemuseon museokaupassa. Muutamia korttiaiheita löytyy nyt myös Helsingin Kansallismuseon museokaupasta, Savonlinnan Olavinlinnasta sekä Hämeen linnasta.

Kuva

Kevään tapahtumia
23. helmikuuta 2019

MAALISKUUSSA Kulttuuritalo Laikussa Tampereen taiteilijaseuran taidelainaamon tiloissa Aulagalleriassa on pienimuotoinen mustepiirroksista ja -maalauksista koottu näyttelyni. Mukana paljon kehystettyjä pieniä teoksia sekä muutamia isompia maalauksia. Kaikki teokset ovat myynnissä/lainattavissa kertamaksulla tai kuukausihintaan taidelainaamon ehdoin.

HUHTIKUUN lopulla Pirkanmaan valtaa Taidesuunnistus! Viikonloppuna 27.-28.4 yleisöllä on mahdollisuus vierailla ateljeissa, työtiloissa, gallerioissa ja muissa näyttelypaikoissa tapaamassa tekijöitä työnsä äärellä. Yleisö voi kysellä, keskustella taiteesta, ostaa teoksia tai vain ihastella paikallista osaamista. Työhuoneeni on osoitteessa Satamakatu 10. Saa toki vierailla muulloinkin.

9 teosta

Tammi-helmikuun ajan olen työskennellyt eri aiheisten mustemaalaus-sarjojen parissa. Varsin helposti nämä tulkinnat rajautuivat niinkin pieneen kokoon kuin 12 x 12 cm.

Vastavalmistuneet teokset ovat kaikki uniikkikappaleita ja suurin osa niistä löytyykin nyt aivan tuoreena Tampereen taidemuseon museokaupasta. Kauppa uusine teoksineen avautuu näyttelynvaihdon jälkeen 23.2, jolloin museon puolella nähdään von Wrightin veljesten näyttely.

Kuva

Lisää painotuotteita ja jälleenmyyjiä
12. marraskuuta 2018

Joulukortit 2018

Uusimmat joulukortitkin ovat jo saapuneet painosta! Toinen korteista mukailee Taidekalenterin kanssa samaa Valonkantaja- teemaa ja toinen sisältää 36 erilaista jouluntoivotusta, joista kortin saaja saa valita mieleisensä. Näet uudet teokset galleriasta

Poro juliste

Sinisävyisestä PORO -kortista on painettu pieni erä myös julisteita koossa 29 x 39 cm. Kuva on painettu 270 grammaiselle laadukkaalle mattapintaiselle paperille ja kehyksineen taulun koko on 40 x 50 cm.

Osallistun jälleen tänä vuonna Tampereen messukeskuksessa järjestettävään Suomen Kädentaidot -tapahtumaan marraskuun 16.-18. Aiemmista vuosista poiketen messuosastoni on nyt A-hallissa osastopaikalla A1207. Jos et pääse messuilemaan, niin painotuotteita löytyy myös alla listatuilta jälleenmyyjiltä.

TAMPERE

TAIDEMUSEO
Tampereen taidemuseon museokaupasta löytyy sekä taidekalentereita että postikortteja! Suosittelen tutustumaan myös taidemuseon tämänhetkiseen näyttelyyn: Kultakutri ja muita tarinoita omista kokoelmista

SHOWROOM
Tampereen keskustassa sijaitseva uusi suomalaisen designin myymälä osoitteessa Satakunnankatu 12.

NYTdesignin JOULU Pop up -myymälä
Modus Ry:n ja Mutta Ry:n yhdessä järjestämä tapahtuma Vooninkisalista Finlaysonin alueelta. Myymälä on avoinna 4.-22.12.2018 joka päivä kello 11-18.

NAGUAL
Kultasepänliike - Koruateljee Nagual hämeenpuistossa Suosittelen ehdottomasti visiittiä täällä ateljeella, jossa saa upeiden ja uniikkien korujen lisäksi tutustua sen lämminhenkisiin omistajiin!

HELSINKI

KANSALLISMUSEO
Kansallismuseon museokaupasta löytyy tänäkin vuonna neljä erilaista suunnittelemaani joulukorttia.

HAUKIPUTAALLA painotuotteita on saatavilla vasta-avatusta LELUAITAN myymälästä osoitteessa Jokelantie 1.

TULOSSA: Muutamia näyttelyhakuja ja laajempia työtilauksia on ensivuodelle vielä avoinna, mutta ainakin Kulttuuritalo Laikussa, Tampereen Taidelainaamon tiloissa on maaliskuun ajan esillä mustemaalauksista koottu näyttelyni.


Kuva

Aikani seilattuani, saavuin satamaan!
28. lokakuuta 2018

Olen suoristellut mustepullot riveihin, lajitellut paperit, siirrellyt työpöytiä sekä valoja ympäriinsä ja sitten siirtänyt ne takaisin. Viimeinkin olen päässyt aloittamaan työskentelyn omassa, valoisassa ja avarassa tilassa. Tuntuu että ajatukset saavat nyt kasvaa aiempaa vapaammin; uuden idean saa toteuttaa jatkuvaa ajatuskulkua mukaillen paperille, kun työskentely ei enää vaadi etukäteen harkittua tilaa ja materiaalien haalimista kaapeista ja varastoista yhteen.

Satama-ateljee

Etsin sopivaa työhuonetta useita vuosia, nyt jo yli puoli vuotta hyvinkin aktiivisesti. Taiteilijoille, tai ylipäätään luovien alojen tekijöille, on näköjään äärimmäisen vähän työtiloja tarjolla. Tai vaikka tilaa jossain olisikin, sitä on vaikea saada omakseen. Näidenkin tilojen vuokraamisessa painotetaan aina väliaikaisuutta. Yrittäjänä olen oppinut sietämään epätietoisuutta, mutta on silti painostavaa pyrkiä työskentelemään kauaskantoisesti ja hahmottamaan tulevia näyttelyitä vuosiksikin eteenpäin, jos oma työtila on jatkuvan muuttouhan alla.

Kivisilmuja (teoskokoelma)

Reilussa kuukaudessa olen ehtinyt saada useampia uusia teoksia ja teossarjoja valmiiksi! Osa niistä löytyy jo Gallerian puolelta. Tuntuu, että tekeminen ja uuden oppiminen tapahtuu nyt isoin harppauksin!

Taidekalenteri 2019

Vuoden 2019 Taidekalenterit ovat myös rantautuneet Satamakadulle! Kuin uutta Satama-ateljeeta enteillen, kannessa seilaa myrskyisellä merellä pieni laiva. Valonkantaja - teemaista kalenteria tehtiin tänä vuonna vain parinsadan kappaleen erä. Taidekalenterin voi noutaa Tampereen Satamakatu 10 osoitteessa sijaitsevalta työhuoneeltani tai tehdä postitse toimitettavan tilauksen sähköpostilla tai verkkokaupan kautta osoitteessa: https://tinyurl.com/yb4blbjq

Kuva

Totuudenmukaisia poikkeavuuksia
5. huhtikuuta 2018

Alkuvuoden muutamat tilaustyöt ja intensiivinen työskentely ovat ruokkineet vahvasti tekemisen halua ja vieneet minut täysin mukanaan. Lähes tauotta; paperi ja muste tuntuvat taipuvan kaikkiin muotoihin ja sävyihin mitä uskallan toivoa, enkä malta olla vaatimatta niiltä aina vain lisää!

JAZZ

Käytän teoksissani nykyään lähes yksinomaa 300 grammaista Cansonin Montval - vesiväripaperia, joka on todella kestävää ja aivan ihanteellista monenlaiseen pintarakenteen työstämiseen. Se kestää litrojen läträämisen vedellä ja kohtuullisesti pyyhkimistä ja hankaamista.

Huomasin, että turmelen, tärvelen tai tuhrin lähes jokaisen teoksen keskimäärin kolme kertaa eri tekovaiheissa. Eli kun materiaali ei käyttäydy suunnitellusti tai silmän ja käden yhteistyö ei vain toimi saumattomasti… MUTTA yhtä monta kertaa löydän teoksen uudelleen. On vain täysin unohdettava mitä se oli. Nähtävä mitä se voisi olla. Etsien aavistuksia siitä, mitä se yrittää kertoa tai mitä se haluaa olla. Työskennellä etsien ja löytäen. Kadottaen sen taas.

Yritän siis olla maltillinen ja ajoittain jopa kiitollinen näistä virheistä, joiden ohessa on mahdollisuus saada kiinni jotain muuta kuin sen ensisijaisen tai toissijaisen olettamuksen ja saavuttaa aiemmin aivan ajattelematonta.

Työskentelyäni on nyt mahdollista seurata nyt myös Instagramin kautta. Pyrin kuvien kautta avaamaan taiteen tekemisen vaiheita ja materiaaleja sekä tuomaan näkyväksi päivittäistä työtäni kuvataiteilijana ja yrittäjänä. Optimaaliset #hakusanat ja kuvajulkaisut hakevat tosin vielä muotoaan ja vaativat opettelua, mutta pyrin olemaan aktiivinen ja tarjoamaan jotain erilaista ja kiinnostavaa sisältöä myös tämän uuden kanavan kautta.

Kotisivun galleriaan on päivitetty paljon uusia alkuvuonna valmistuneita teoksia, joista muutama on jo myytykin.

Tampereen taidekeskus Mältinrannassa on tulossa keväämmällä näyttely, jossa ainakin osa näistä teoksista on nähtävillä! Siitä vielä tarkempaa infoa tuonnempana!

Kuva

… and ACTION…!!
7. helmikuuta 2018

Takana toiminnallinen Action painting -viikonloppu Oulussa inspiroivan Hanna Holopaisen opastuksella!

Action

Heti muutamien ensimmäisten kokeilujen jälkeen omat ideat alkoivat hahmottua ja sain viikonlopun aikana valmiiksi kokonaisen uuden teoksen ”Kaamos”.

Action painting -maalaustekniikka tuntui sopivan erinomaisesti vastapainona yleensä pikkutarkoille viivoilleni. Maalauspohja oli myös totutusta poiketen maassa, jolloin teosta tuli tarkasteltua ”lintu-perspektiivistä” käsin, tai siivin. Nautin uudesta maalaustavasta ja -kulmasta suunnattomasti. Maalaamista siis koko kehon ja mielen vapaana liidellessä teoksen yllä, säveltäen ilmassa villejä muotoja, värin lopulta laskeutuessa kankaalle itselleen valitsemaansa kohtaan.

Yksityiskohtia

Toivottavasti kurssin ideat säilyvät mielessä ja näkyvät jatkossakin työskentelyssäni!

…Kurssin jälkeisenä päivänä kuljeskellessani päämäärättömästi auringonpaisteessa löysin maisemasta, lumisesta varjokohdasta yksityiskohdan, joka muistutti hyvin vahvasti edellispäiväistä teostani.

teos-vs-valokuva

Ennallistus. Eilisharha. Elomuistuma. Harhamuisto. Heijastuskokemus. Paluuharha. Toisintoelämys. Tuttuushäive. Toisintuma.

Jälleenelämys.
Kuva

Jälleen uusi vuodenkierto!
12. tammikuuta 2018

Loppuvuosi kului uusia jouluisia painotuotteita suunnitellen sekä uusia mustepiirroksia maalaten. Marraskuun aikana valmistuikin kaikkiaan kolme uutta joulukorttia! Tunnelmallisen ”Valo” -kortin jälkeen leikkisä ”Tontun uni” ja "Lahjahevonen" syntyivät vaivatta.

Lahjahevonen

Syksyllä kiertelin valoisissa aamunhuurteisissa metsissä, kuvaten ideoita YÖPAKKASIA -sarjaan. Lokakuiset, kesäsijoilleen kuivuneet koiranputket olivat kuin taideteoksia jo itsessään, joten valokuvaamani ideat pääsivät teoksiin melkein sellaisinaan.

Yöpakkasia

Näitä runollisien kepeitä teoksia on tulossa vielä useita lisää, mutta esimakua sarjasta on nähtävillä galleriassa.

Nevanan verkkokauppaan on lisätty uusi Taide- ja painotuotteet -osio, josta on tilattavissa suunnittelemiani postikortteja sekä muita laadukkaita painotuotteita sitä mukaan kun niitä valmistuu.

Lupaukset täyttävää vuotta 2018!

Kuva

Merkityksellisiä sattumia!
21. syyskuuta 2017

Kesän alussa intouduin viimeinkin suunnittelemaan ja piirtämään toivottuja teoksia, jotka sopisivat lastenhuoneisiin sekä taidelahjoiksi lapsille. Piirsin äärettömästi pieniä yksityiskohtia, kuvia kuvien sisään, kirjoittaen mielessäni tarinoita, joita kuvittelin teosten katsojalleen kertovan.

Viimeistellessäni näitä teoksia kehyksiin, sain yllättäen Enostone -kustantamolta ehdotuksen, jos olisin halukas lähtemään mukaan kuvittamaan syksyllä julkaistavaa Tuula Sandströmin VALLATAAN PA-RA-TII-SI! -lasten- ja nuortenkirjaa! Suostuin mukaan kiinnostavaan projektiin, jonka myötä oli taas opeteltava uusia taitoja sekä hallittava itselleni vieraita aihealueita. Uppouduin tarinan maisemiin ja mielikuvittelin kirjaa ja sen lystikkäitä hahmoja. Pikkuhiljaa kuvitus hahmottui yhdeksi tekstin kanssa. Valmis kirja julkaistaan Turun kirjamessuilla 7.10.2017 ja on hankittavissa Enostonen osastolta A51. Kirjailijan haastattelu ja kirjan tarkempi esittely kirjamessuilla kello 15.30.

Tuula Sandström - Vallataan paratiisi

Vallataan paratiisi - kuvitus Lotta Nevanperä

Kirjankuvituksen ohessa olen osallistunut kuosikilpailuun, jossa haetaan uutta ulkoasua suomalaiselle Pakkasmarjalle. Suunnittelin myös logoehdotuksen Oulaisten kulttuurintuki ry:lle, mutta se ei tullut valituksi. Tämä ja muutamia aiemmin suunnittelemiani logoja on lisätty galleriaan PAINOTUOTTEET sivulle.

Oulaisten Kulttuurin Tuki ry

Erä- ja Elämysretket - Seija Jussinniemi

Ensivuodelle suunnittelemani Taidekalenteri 2018 on myös valmiina ja tilattavissa suoraan minulta sähköpostitse tai verkkokaupan kautta osoitteessa www.nevana.fi Kalenteri on aiempien vuosien tapaan kokoa 9 x 21 cm sekä magneettisella klipsulla esimerkiksi jääkaapin oveen ripustettavissa. Saatavissa myös tavallisella klipsikiinnityksellä. Kalenteria on saatavana kolmella erilaisella kansikuvalla.

Taidekalenteri 2018

Taidekalenterin lisäksi olen suunnitellut myös A5 kokoisen lastenkalenterin mustalla metallisella kierteellä.

Lastenkalenteri 2018

Sekä kirja, että molemmat kalenterit ovat siis tilattavissa suoraan minulta sähköpostitse lotta.nevanpera@gmail.com. Helsingissä kalentereita voi hankkia Kansallismuseon museokaupasta. Listaan tänne myös muut jälleenmyyjät myöhemmin. Olen tänäkin vuonna mukana Tampereen käsityömessuilla 17.-19. marraskuuta, joten myös sieltä voi tulla hankkimaan omansa!

Kuva

Sillan äärelle ja sen yli
18. toukokuuta 2017

Alkuvuosi on matkannut valonnopeudella ohitse ilman että siitä on jäänyt mitään merkintöjä kotisivuille! Matka on kulkenut aina pohjoisen pimeydestä Aasian lämpöön ja takaisin. Valon määrä ja sen sävyt ovat niin erilaisia joka puolella maailmaa! Vielä on hakusessa se tapa, miten nämä maisemat, materiaalit ja lämmön valtaamat muistot ovat siirrettävissä teoksiin.

Silta Thaimaassa

…ja galleriaan päivitettävät uudet teoksetkin tuntuvan kuukausien takaisina jo vanhoilta, mutta toisille silmille ne ovat toki edelleen uusia!

Lentoharjoituksia

Keskiviikkona 3. toukokuuta avautui Helsingin eteläesplanadilla Craft Cornerin galleriassa Taideoven näyttely, jossa minulta mukana muutamia isoja mustepiirroksia sekä taidegrafiikkaa! Näyttely vierailtavissa aina toukokuun loppuun saakka.

Taideovi Showroom

Valokuvaaja Anni Minkkinen kävi tutustumassa Nevana second hand -yritykseen ja kirjoitti kokemuksestaan postauksen Annie Mink - blogiinsa. Anni sai hienosti vangittua kirjoituksessaan sen, miten kuvataide ja luovuus visualisoituvat kaikessa tekemisessäni; työssä, kodissa, ja jopa pukeutumisessa! Kiitos Annille matkasta tutkiskelemaan taas tarkemmin niitä menneitä ja tulevia syitä, jotka ovat seuranneet toisiaan ja melkein kuin huomaamatta johdattaneet minut oikealle alalle!

Lentoharjoituksia yksityiskohtia

Kuva

Tapahtumarikasta Joulukuuta!
5. joulukuuta 2016

Suomen kädentaidon messut ovat ohitse ja seuraavia jo suunnitellaan…

Messuilla oli tänä vuonna ennätykselliset 44419 kävijää! Suunnittelemani Taidekalenteri valittiin kaikkien näytteilleasettajien joukosta messujen Vuoden Uutuustuote -finaaliin ja kalenteri tuli huomioiduksi myös idearikkaassa Kaikki Paketissa -blogissa.

Lämpimästi kiitos kaikille vierailijoille. Parasta oli tietysti mielenkiintoiset kohtaamiset ja juttutuokiot kiireisen messuhumun lomassa.

Talo täynnä taidetta

Tampereen Taiteilijaseuran näyttelytiloissa Mältinrannassa avautui lauantaina vuosittainen Talo täynnä taidetta -tapahtuma, joka kokoaa yhteen taiteilijaseuran taiteilijoiden teoksia. Upea näyttely ja hienoja lahjaideoita, tänäkin vuonna! Studion puolella myynnissä myös Taidekalentereitani sekä joulukorttipaketteja. Näyttely on avoinna yleisölle ma-to 12-18, pe 12-16, la-su 11-16. Tervetuloa.

Talo täynnä taidetta

Tämän viikon lauantaina 10. joulukuuta järjestetään Mältinrannassa myös Taidetori, jossa taiteilijat ovat itse paikalla myymässä tuotteitaan. Sinne kannattaa tulla tekemään edullisia taidelöytöjä. Itse olen myös mukana taidetuotteiden sekä pienien taidegrafiikan teosten kanssa. Mukana valmiiksi kehystettyjä sekä kehystämättömiä teoksia, hinnat 15 -100 euroa. Taidetori on avoinna kello 11-16.

Taideovi

Oulun Stockmannin 4. kerrokseen on avattu Taideoven Showroom, jossa ihasteltavana ja ostettavissa mm. keramiikkaa, maalauksia, taidegrafiikkaa, joulukortteja ja taidekalentereita sekä design-koruja ammattitaiteilijoilta… Suosittelen poikkeamaan!

Materiaalit uusiin teoksiin on jo hankittu, ja kunhan aika antaa tuumaakaan myöten; mustaa valkoiselle...

Kuva

Nevana osasto C909
16. marraskuuta 2016

Kaikki on valmiina Tampereen Kädentaidon messuja varten! Myyntipisteeltäni löytyy taidekalentereita, joulukortteja, lahjapakettikortteja sekä paljon erilaisia taidegrafiikan vedoksia sekä mustepiirroksia!

Kädentaidon messut 2016
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere
Katso kartta >>

Aukioloajat:
Pe 18.11. klo 10–18 La 19.11. klo 9–17 Su 20.11. klo 10–17

Lotta Nevanperä / Nevana osasto C909

joulukortti2016

Kalentereiden lisäksi siis myös tämän vuoden joulukortit ovat tilattavissa!

1 euro / kpl
10 euroa / 12 kpl

Molempia voi ostaa minun lisäkseni seuraavilta jälleenmyyjiltä
(tuotteiden hinnat saattavat hieman vaihdella myymälöittäin)

Tampere - TaitoShop Pirkanmaa / Vuolteentori 2
Helsinki - Kansallismuseon museokauppa / Mannerheimintie 34
Oulu - Taideoven Showroom / Kirkkokatu 14, 4.kerros (Stockmannin talo)
   Avajaiset 2. joulukuuta, jolloin myynnissä Kalenterien ja joulukorttien lisäksi
   paljon grafiikanteoksia ja taidetta kymmeniltä eri taiteilijoilta!
Oulainen - Mummola Putiikki
Verkkokauppa www.nevana.fi

Taidetta ja painotuotteita on mahdollista tilata vaikka joululahjaksi, pakkaan ja lähetän tilauksen ilmoitettuun osoitteeseen!

Aidan takana aurinko

Galleriasta löytyy kaksi uutta mustemaalausta sekä painotuotteet-osioon on päivitetty uudet joulukortit ja taidekalenteri!

Kuva

Hyvissä ajoin vuoteen 2017...!
11. lokauuta 2016

Uudet Taidekalenterit vuodelle 2017 ovat tulleet painosta ja ennakkotilattavissa jo nyt sähköpostitse lotta.nevanpera@gmail.com Jälleenmyyjät muualla Suomessa tullaan listaamaan tänne vielä myöhemmin!

Vuosikalenteri2017

Taidekalenteria on tällä hetkellä saatavilla:
Magneettikiinnityksellä 10 euroa
sekä klipsikiinnityksellä 10 euroa

…sekä myöhemmin vielä kuvassa olevalla puisella jalustalla hintaan 15 euroa.
Puiset jalustat valmistetaan käsityönä puusepällä ja jalusta on uudelleen käytettävissä seuraavinakin vuosina.

Marraskuussa taidetta ja taidetuotteita on hankittavissa myös Suomen kädentaidon messuilta, jossa olen näytteilleasettajana osastolla C 909. Taidekalenteri 2017 osallistuu myös messujen aikana järjestettävään Musta tuntuu! -näyttelyyn sekä Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2016 -kilpailuun.

Tervetuloa 18.-20.11.2016!

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

Pe 18.11. klo 10–18
La 19.11. klo 9–17
Su 20.11. klo 10–17

Kadentaidot

Taito on pääasia – kotimainen käsityö vetoaa myös nuoriin. Suomen Kädentaidot 2016 -messuilla taito on pääasia, nuoria kannustetaan yrittäjyyteen ja katseet kohdistetaan kotimaiseen vaatteeseen sekä trendikkääseen kierrätys-designiin. Jo 21. kerran järjestettävä Suomen Kädentaidot on vuoden odotetuin tapahtuma sadoille käsityöyrittäjille, tuhansille alan ammattilaisille ja harrastajille sekä kotimaisista käsityötuotteista kiinnostuneille. Messuilla julkistetaan Taito-Finlandia -palkinto sekä Vuoden Artesaani 2016 ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2016 -kilpailun voittaja.

Kuva
Hyvää Yrittäjän päivää!
5. syyskuuta 2016

Ensimmäinen puolivuotta yrittäjyyttä on nyt takana! Huolellisesti toteutetun verkkokaupan ja kannattavan liiketoiminnan vuoksi minulle myönnettiin starttirahaa toiseksi kaudeksi!

Muutama tilaustyökin alkaa olla loppusuoralla, joten aikaa on jäänyt myös painotuotteiden suunnittelulle. Vuodelle 2017 tulee tilattavaksi kaksi erilaista kalenteria, taidekalenteri sekä lastenkalenteri. Uusi joulukorttikin on melkein valmiina painoon…!

Kalenteri 2017

Taidelainaamo on aukaissut ovensa Tampereen keskustorin laidalla sijaitsevaan Galleria Emilin studioon (Vanha kirjastotalo), jossa on laajasti näytteillä Taiteilijaseuran taiteilijoiden tuotantoa. Teoksia voi hankkia lainaamon ehdoin omakseen 18.12 saakka.

Taidelainaamo @ Emil

Uusi syksyinen grafiikanteos "Muu maa mustikka" on valmistunut muiden tilaustöiden ohessa! Pienten grafiikanvedosten vastapainoksi oli tehtävä jotain isompaa, näyttävin siveltimenvedoin, joten galleriassa on nähtävillä myös uusin mustemaalaukseni, "Taivas palaa maan tasalle".

Olen rekisteröitynyt käyttäjäksi uuteen suomalaisen taiteen verkkokauppa Taikoon. Palvelu avataan kuluttajille marraskuun aikana. Taideverkkokauppa tuo Suomeen uuden kauppakanavan, jossa taiteilijat myyvät teoksiaan suoraan kuluttajille ja teokset toimitetaan ostajien kotiovelle. Hahmottelen sivuilla jo omaa Taiteilija-profiiliani, jossa ensisijaisesti esillä ja myynnissä isompia mustemaalauksiani.


Kuva

Paljon onnea!
25. toukokuuta 2016

Syntymäpäiväni kunniaksi avasin tänään uudet Kuvataiteilijan facebook-sivut! Tulen jatkossa päivittämään tietoa ja kuvia sekä pitämään ajantasaista kirjaa työskentelystäni myös facebookin puolella, mutta kotisivut ovat kuitenkin edelleen pääsääntöinen uutisten ja teosten julkaisupaikka.

Lotta Nevanperä Facebook

Toinenkin paljon suunniteltu ajatus on viimein toteutunut! Maaliskuun alussa oma yritykseni Nevana aloitti toimintansa muutamien vastoinkäymisten jälkeen. Vuosia suunnittelemani liiketoimintasuunnitelma todettiin hyväksi myös Tampereen uusyrityskeskuksen puolella, jonka ansiosta minulle myönnettiin starttiraha.

Suunnittelin muutamassa viikossa yritykselleni verkkokaupan osoitteeseen www.nevana.fi sekä facebook-sivut, jotka ovat olleet aktiivisessa käytössä jo kahden kuukauden ajan!

Verkkokaupan tuotevalikoiman pääpaino on naisten vaatteilla, nahkalaukuilla sekä asusteilla. Uusia kohteita lisätään lähes päivittäin ja jokaista tuotetta on saatavilla vain yksi kappale!

Nevana

Syvä kiinnostukseni taiteeseen, pukeutumiseen ja kierrätykseen kannustivat perustamaan yrityksen, jossa nämä molemmat intohimoni yhdistyvät! Kuvataiteen ohella siis myös pukeutuminen voi olla parhaimmillaan kuin ajatusten näkyvä jatke, luova ja inspiroiva visuaalinen prosessi.

Vierailuvinkki: Tampereen Taidekeskus Mältinrannassa on KEVÄT-myyntinäyttely, josta kannattaa käydä katsastamassa upeat lahjat kevään valmistujaisiin! Teoskokoelma on esillä Taidekeskus Mältinrannan takaosassa (käynti näyttelytilojen kautta) 2.6. saakka ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16.

P.S. Pian pääsen aloittamaan työskentelyn Taiteilijaseuran työtiloissa uusien grafiikanteosten parissa. Tästä myöhemmin lisätietoa ja kuvia!

Kuva

Vuosi 2016
22. tammikuu 2016

Suunnittelemani alkaneen vuoden kalenterit ja joulukortit ovat herättäneet todella laajaa kiinnostusta! Jos oma kalenteri on hankkimatta niin vielä ehtii, niitä on muutamia jäljellä esimerkiksi Helsingin kansallismuseon museokaupassa, josta joulukorttejakin on ostettavissa ympäri vuoden! 

Voimatta lentää

Olen saanut teoksiani myyntiin uuteen taidekauppaan netissä! Taideovi.com on ottanut minut ja teokseni todella lämpimästi vastaan. Taideoven verkkokaupassa on esitelty monipuolisesti myös muita suomalaisia taiteilijoita, joiden upeisiin teoksiin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa! Taideovi järjestää vuosittain pop up- myymälöitä ja tapahtumia ympäri Suomen, joista varmasti tulen ilmoittelemaan myös täällä.

Myös Oulaisten keskustassa sijaitseva Mummola Puoti jälleenmyy grafiikanvedoksiani. Niitä on viety sinne viimeviikolla paljon lisää. Joulukorttien lisäksi myös ympärivuotisia taidekortteja on kuulemma kovasti toivottu, joten sellainen laitetaan ehdottomasti toteutukseen mahdollisimman pian!

Kotisivuille on luotu kokonaan oma osionsa painotuotteille. Vuodelle 2017 onkin jo valmisteilla taidekalenteri sekä toivottu värikäs lastenkalenteri. Minulta voi tilata suunniteltuna / kuvitettuna myös omat henkilökohtaiset joulu-, kutsu- tai lahjakortit. 

Muutamia uusia teoksiakin syntyi lastenkalenteria suunnitellessa. Yksityiskohtaisemmat kuvat teoksista löytyvät galleriasta, mutta alla teokset ovat jo valmiina kehystettynä. Tästä siis heti ripustusvalmiita teoksia kotiin tai lahjaksi!

Kehystetyt

Taiteilija -sivulle on päivitetty uusi kuvaus mustepiirroksista sekä galleriaan viimevuoden lopulla valmistunut omakuva, "Ajatuspuuska"

Kuva

Jouluisia aiheita ja vuodenkiertolainen 2016
23. marraskuuta 2015

Tänä syksynä olen saanut valmiiksi jotain aivan uutta!

joulukortti

Olen suunnitellut kaksi jouluista korttia jotka saapuivat tällä viikolla painosta! Ihastuttavaa nähdä oma piirroksensa painettuna korttiin. Toinen kortti on suunniteltu jouluntoivotuksen lisäksi myös värityskuvaksi ja paperinukeksi. Molemmat kortit ovat kaksipuoleisia.

joulukortti

Lisäksi pitkäaikainen aikomukseni toteuttaa vuosikalenteri on viimein toteutunut. Vuoden 2016 kalentereita on sekä A4 kokoisina ja leikattuna kokoon 9 x 20 cm.

kalenteri

Joulukortteja ja kalentereita voi hankkia itselleen tai lahjaksi joko hakemalla omansa Tampereen taiteilijaseuran Joulumyyjäisistä Mältinrannan myyntipisteeltä lauantaina 5. joulukuuta kello 11-16...

joulumyyjäiset

...tai tilata suoraan minulta sähköpostitse. Mahdollisesta toimituksesta suoraan tilaajalle / lahjalähetyksenä muualle Suomeen voidaan sopia tapauskohtaisesti!

Kortit
1 euro / kpl
10 euroa / 12 kpl
20 euroa / 26 kpl

Kalenterit
12 euroa / kpl
Kuva

Hetken muisto
25. syyskuuta 2015

Eräs parhaista asioista taiteen tekemisessä on nähdä ja kuulla ihmisten kokemuksia teosten synnyttämistä mielikuvista ja tunteista, kuinka kukin ottaa teokset omakseen muistojensa ja oman elämänsä kautta. Olen todella otettu saadessani huomata, että teokseni pääsevät aina juuri oikeisiin koteihin muistuttamaan ihmisiä heidän kokemistaan ajanjaksoista, tapahtumista, saavutuksista tai vasta edessä olevista tavoitteista.

Upeaa saada luoda näitä teoksia ja kohdata ihmisiä jotka viimeistelevät kuvat itsensä kautta omikseen ja teos saa syyn olla olemassa! Kesän aikana muutamat lintuset pyrähtivätkin innoittavien tarinoiden siivittämänä uusiin koteihin.

Osallistuin Pieksämäen Poleenissa kesällä järjestettyyn Suomen kuvataidejärjestöjen Maisema-näyttelyyn, alla näyttelystä kirjoitettuja lehtijuttuja luettavaksi.

» Pieksämäen Lehti: sivu 1 / sivu 2 (8.6.2015)
» Länsi-Savo (30.5.2015)
» Savon Sanomat (30.5.2015)

Nyt syksyn pimeimpien aikojen alkaessa on tiedossa ajatustyötä, piirtämistä ja hakeminen Mikkelin taidemuseossa järjestettävään "Kuolema" - näyttelyyn. Teosten muodoista on vasta pelkkiä hiljaisia aavistuksia, mutta ideat virtaavat varmasti viivoihinsa näinä viikkoina.

Linnut ovat laskeutuneet toistaiseksi aloilleen näihin tämänvuotisiin teoksiin ja seuraavaksi tähyilen aiheita etäämpää, kaukaa, kauempaa...

Lottaversum

Uusia syksyisiä muuttolintuja on kuitenkin nähtävillä vielä galleriassa »

Kuva

Luonnonkuvia ja lumoa
2. heinäkuuta 2015

Kesän ensimmäiset viikot vierähtivät matkaillen ja rentoutuen sateisissa Suomen maisemissa. Miten samat, tuhansia kertoja nähdyt luonnonkuvat voivat muuttua alinomaa ja hurmata katsojansa aina uudelleen!

Luonnonkuvia

Ellipsin näyttely tuli päätökseensä toukokuun lopulla, kiitos kaikille näyttelyn nähneille ja kokeneille sekä vieraskirjaan nimensä jättäneille!

Muutama teos ehti käydä myös Pirkanmaan Kuvataiteilijat ry:n "Pirkanmaan Kuva" -näyttelyssä täällä Tampereella Galleria Emilin vanhalla kirjastotalolla. Kuvassa taiteilijan rinnalla musteteos "Tuulenpesä", joka sai pian näyttelyn jälkeen uuden omistajan.

Tuulenpesä

Hain kuudella uusimmalla teoksellani sekä Nuoret 2015 että Piirrä Nyt! - näyttelyihin. Vaatii paljon työtä saada valmiiksi useisiin yhtäaikaa avoinna oleviin näyttelyhakuihin kokonaiset teossarjat. Samoilla teoksilla ei voi hakea useampaan näyttelyyn kerrallaan, koska etukäteen ei tiedä mitkä niistä tulevat valituksi. Muutamiin näyttelyhakuihin vaaditaan taiteilijoilta jopa seitsemän teoksen otos, joista näyttelyn kuraattorit valitsevat lopulliseen näyttelyyn asti jatkavat työt. Niin, jos edes pääsevät. Pettymystä ei voi kieltää kun neljästä keskittyneesti luodusta näyttelyhausta vain yhteen pääsee mukaan!

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton "Maisema" teemanäyttely on yksi tämän kevään tärkeimmistä näyttelyistä, johon pääsin osallistumaan kahdella uudella musteteoksellani. Näyttely avaa kuvataiteen ehkä perinteisintä ja työstetyintä mutta samalla runsainta ja haastavinta teemaa nykytaiteen moninaisin keinoin. Näyttelyssä on esillä luonnonmaisemia, kaupunkimaisemia, maisemien välitiloja ja ehkä vielä joitakin muita tuttuja tai tuntemattomia polkuja maisemaan meissä itsessämme. Näyttely Pieksämäen kulttuurikeskus Poleenilla on avoinna elokuun 23. päivään saakka. Suosittelen vierailua näihin maisemiin!

Pohjoisessa vietettyjen viikkojen inspiroimana rakennan luonnoksia ja ajatuskulkuja uusiin teoksiin. Nyt kuitenkin galleriaan on lisätty vielä viimeisimpiä kevään aikana valmistuneita muotoja.
Kuva
Odotuksen lomassa...
9. huhtikuuta 2015

Viime viikolla pääsin viimein järjestämään näyttelyn FINN-Medin Ellipsin galleriatilaan. Kokonaisuus koostui pääosin opiskelujeni aikaisesta taidegrafiikasta, mutta myös muutamia uusia maalauksiakin mahtui mukaan.

Ellipsi

Tilaan koottiin 22 teoksen kokonaisuus, joka on nähtävillä 29.5 asti maanantaista torstaihin 8.00–15.00 ja perjantaisin 8.00–14.30 osoitteessa Biokatu 12, Tampere.

Keskityttyäni täysivaltaisesti muutamiin tärkeisiin näyttelyhakuihin oli harmittavaa kuulla pitkältä tuntuvan odotuksen päätteeksi Art of Baswaren nuoren taiteen kilpailusta, etten päässyt mukaan kilpailun toiseen vaiheeseen. Onneksi tälle keväälle on luvassa myös muita mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja tapahtumia!

Työskentelykuva

Eräs näistä on Suomen kuvataidejärjestöjen liitosta tullut ilmoitus, että muutamia teoksiani on hyväksytty Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä 29.5.2015- 22.8.2015 järjestettävään Maisema- aiheiseen näyttelyyn.

Keväinen, ja toivottavasti myös aurinkoinen, irtiotto intensiivisestä työskentelystä on luvassa toukokuun alussa, jolloin suuntana on matka Prahan ja Ostravan kautta Krakovaan. Muutamia inspiroivia museoita ja maamerkkejä on ehdottomasti nähtävä, mutta muutoin matkalle ei suunnitella liian tarkkoja puitteita.

Käyntikortit

Uudet käyntikortit toteutettiin tuoreen omakuvan innoittamana. Uusi vieraskirja on jouduttu ottamaan käyttöön vanhan kadotessa. Myös ansioluettelo päivitetty koulutuksen ja näyttelyiden osalta.

...niin, ja uusia siivekkäitä galleriassa!
Kuva
Maisemissa!
9. maaliskuuta 2015

Viimeisen kuukauden aikana olen uppoutunut muutamiin näyttelyhakuihin: ohjeisiin, teosten valmisteluun, valokuvaukseen, käsittelyyn, tallentamiseen, mittaukseen, hakupapereihin, tulosteisiin, tilisiirtoihin...

Suomen kuvataidejärjestöjen liiton "Maisema" aiheiseen näyttelyyn haku on ollut viimeisimpänä mielen päällä, jonka teemanmukaisia teoksia on nyt bongattavissa galleriasta.

tekstuurikuvaus

Maisema -teemaan hain aiheita luonnosta. Lähdin kirjaimellisesti etsimään inspiraatiota kaupungin kaduilta, Pyynikinharjulta ja sitä peittäviltä pinnoilta, lumesta ja jäästä, maanmuodoista ja rakennuksista.

tekstuurikuvaus

Kuvasin näitä pintoja itselleni talteen myös tulevia teoksia varten. Pieniä yksityiskohtia täältä kotimaisemista löytyy myös gallerian uusista teoksista...

Lisäksi horisontissa siintää tämän kevään haku Art of Baswaren nuorten taidekilpailuun, joka on avoinna vielä tämän kuukauden loppuun saakka. Baswaren kilpailu kantaa otsikkoa "Achievement", "Saavutus". Kilpailu on suunnattu alle 30-vuotiaille kuvataiteilijoille, joten tämä vuosi tulee olemaan viimeinen mahdollisuuteni osallistua näyttelyyn. Vielä on siis muutamia viikkoja aikaa viimeistellä kilpailuteoksia ja löytää sanoja niiden nimeämiseen.

Näihin näyttelyihin pääseminen ei kuitenkaan ole taiteilijalle aina varmaa, eikä ilmaista. Useimmiten näyttelyihin on vähintään jurytys (esivalinta) -maksu sekä tietysti taiteilijan maksettavaksi jäävät erilliset kuljetus- tai postituskustannukset näyttelyyn paikan päälle sekä myymättömien teosten palautus. Täytyy aina käyttää harkintaa mihin näyttelyihin kannattaa hakea ja mitkä teemat ovat juuri minun teoksilleni niitä sopivimpia. On myös laskettava näyttelyyn osallistumiseen tarvittavat kustannukset etukäteen, jotta kulut olisivat edes jotenkin siedettävällä tasolla jos mitään ei tulekaan myydyksi.

Kuva

Lennossa!
8. helmikuuta 2015

Uusien teosten parissa alkuvuosi on kulunut kirjaimellisesti kuin siivillä! Uudet tekniikat ruokkivat mielikuvitusta aina uusiin ideoihin ja kaikkia ajatuksiaan ei edes ehdi toteuttaa ennenkuin ne on jo menetetty! Onneksi kuitenkin muutamia olen ehtinyt viivoittaa paperillekin! Useita isokokoisia musteen ja kollaasitekniikan yhdistelmällä muodostuneita piirroksia on nyt nähtävillä galleriasivuilla.

Mosaiikki

Vuoden alussa tulin aloittaneeksi uuden harrastuksen mosaiikin parissa Ahjolan opistolla. Vastapainona omiin yltiötarkkoihin viivapiirroksiini mosaiikissa murskaan vanhoja astioita vasaralla sekä liimaan nämä palaset suuremmin suunnittelematta alustaansa kiinni. Materiaali on vaikeasti hallittavaa ja palasten kokoa ei voi ennalta määrätä. On kuitenkin mielenkiintoista seurata miten kurssin aikana näistä vanhoista esineistä muotoutuu aivan uusia!
Kuva

Hyvää alkanutta vuotta 2015!
12. tammikuuta 2015

Pakkasen kiristellessä viimojaan on parasta nöyrtyä viltin mutkaan hahmottelemaan vuoden 2015 kuvioita.

Viime vuoden lopulla sain kolmen kuukauden yrittäjyysopinnot päätökseen kiitettävin arvosanoin. Uudet näkökulmat ja tarkkaavainen syventyminen kurssin aiheisiin sekä omiin vahvuuksiini rohkaisivat minua luottamaan yhä tiiviimmin intohimooni!

Sain kurssin ohessa syksyllä haastavan, mutta mieluisen tilaustyön kun sain tehtäväkseni suunnitella kolmen muotokuvan sarjan! Näissä kuvissa on keskitytty huomioimaan kuvattavan ulkoisen olemuksen lisäksi sisäisiä piirteitä, luonnetta ja kiinnostuksen kohteita. Teosten lähtökohtana oli ideoida teoksia yhdessä kuvattavan läheisten kanssa ja liittää kuviin tuttuja asioita, esineitä ja tunteita myös siitä millaisena lähimmät ihmiset kuvattavan näkevät.

Muotokuvat ovat inspiroineet yhdistämään tätä uutta herkkää piirtotapaa myös muihin käyttämiini tekniikoihin, joista lisätään kuvia myöhemmiin galleriaan.

Nokialla järjestetystä taidehuutokaupasta kolme neljästä myytävänä olleesta grafiikanteoksestani saavuttivat uudet omistajansa. Kevään aikana on lisäksi luvassa pienimuotoinen näyttely täällä Tampereella sekä muutamia vuosittaisia kuvataidekilpailuja, joihin osallistuminen vaatii uusia teoksia valmiiksi määrätyistä aiheista.
Kuva
Uudet kotisivut ja taidehuutokauppa!
21. marraskuuta 2014

Näin pimeän vuodenajan valona päästään julkaisemaan uudet kotisivut! Toteutuksesta vastaa selkeän ja inspiroivan näkemyksen taiteestani omaava avopuolisoni Jani Matinlauri. Kotisivut ovat kuin taideteos jo itsessään sekä tarkalleen oikea maisema teoskuvieni julkaisuun! Arkistosta on edelleen löydettävissä kaikki vanhat lehtijutut ja päivitykset, ja muutamia uusia kuviakin on sivujen uumeniin lisäilty! Myös gallerian teostietoja on tarkennettu sekä taiteilijakuvausta täsmennetty. Tervetuloa!

Nyt on hieno tilaisuus hankkia kuvataidetta ja samalla tukea merkittävää projektia, Tehdas 108:a Nokialla!

Nokia108

Taidehuutokauppa järjestetään lauantaina 29.11. alkaen klo 16 Nokian Tehdassaaressa. Huutokaupattavat teokset ovat esillä 23.11. klo 12 - 15 ja 26.11. - 28.11. klo 14 - 18, jolloin teoksista voi jättää kirjalliset ennakkohuudot. Samaan aikaan tiloissa järjestetään myös JouluTehdas -designtori. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Osa huutokaupattavien teosten toteutuneesta myyntihinnasta menee Tehdas 108:n ylläpitämiseen ja tilojen kunnostamiseen, jotta Tehdas 108 voi tarjota kohtuuhintaisia työtiloja, näyttelytiloja ja järjestää monipuolisia tapahtumia tulevaisuudessakin.

Kuva

Sävyisää syksyä
17. lokakuuta 2014

Useita uusia teoksia on nyt päivitetty galleriaan. Pieniä kesän jälkeen valmistuneita mustepiirroksia sekä muutamia isokokoisia maalauksia. Pienissä teoksissa leikitellään uudella tavalla varjon ja valon muodostamilla viivoilla ja syvyysvaikutelmilla.

Olen aloittanut syksyn aikana myös yrittäjän ammattitutkinnon opinnot. Toivottavasti näiden kuukausien myötä pitkäaikaiset irralliset suunnitelmat eheytyvät kokonaisiksi...

Teoksiani oli syyskuun ajan esillä Nokian Taidetalolla jo toista vuotta järjestetyssä PAUPERCULUS -pienoisgrafiikan näyttelyssä.

Pauperculus

Tällä hetkellä kolme teostani riippuu Oulun Kulttuurikahvila Valveen tiloissa järjestettävästä Taidesivut.netin III vuosinäyttelyssä.

Taidesivut näyttely

Näyttelyn teokset tuovat esille pienen mutta laadukkaan otoksen Taidesivut.netin tarjonnasta 10 taiteilijan voimin! Näyttelyn on kuratoinut Harri Filppa.

Kuva

Galleria päivitetty
6. toukokuuta 2014 • teos vuodelta 2011 ja kaksi värivariaatiota uudesta

Galleriaan lisätty teos vuodelta 2011 sekä uudesta teoksesta kaksi eri värivariaatiota.

Kuva
Valoin luotua
12. huhtikuuta 2014 • kilpailuja, kuvitusta ja näyttely


Alkutalven ja kevään aikana grafiikka on saanut väistyä taka-alalle vesivärien ja musteen tieltä. Muutamia valoin ja värein luotuja maalauksia ja kollaaseja on valmistunut hiljalleen. 

Runokuvituskilpailuun ja Art of Baswaren nuorten taiteilijoiden näyttelyyn lähetetyt työt eivät tällä kertaa päässeet riippumaan seinille eivätkä kuvat taittuneet kirjan sivuille. Pettymys kyllä kiristelee otsaa kun kauan jännitettyään saa automaattisena sähköpostina viikkoja kestäneestä työstään vastauksen...

Ilokseni kuitenkin isokokoinen kollaasimaalaus "Kaukaa Viisas" pääsee esille Tampere-talon Talvipuutarhassa avautuvaan taiteilijaseuran näyttelyyn! 

On mukavaa saada pitkästä aikaa esille suurikokoinen maalausainaisten pienten grafiikanlehtien sijaan. Teos valmistui muutamien viikkojen aikana ilman suurempia vastoinkäymisiä!

Kaukaa viisas on isokokoinen japaninpaperista tehty kollaasimaalaus vesiväreillä ja nestemäisellä tussilla. Maalauksen viivat on ensin piirretty tussilla ohuen pensselin avulla japaninpaperille.

Kaukaa Viisas

Tämän jälkeen piirros on liimattu ja koottu pala palalta viritetylle puurimoin reunustetulle pellavapohjalle. Nimensä mukaan myös tekoprosessissa on oltava kaukaa viisas ja pystyttävä hahmottamaan työvaiheet jo heti alussa. Eli on nähtävä kaiken sotkun ja tuherruksen takaa myös se mahdollinen lopputulos...

Kaukaa Viisas

Tekeminen oli todella palkitsevaa ja kehittelinkin innolla uusia ratkaisuja materiaalien monipuolisempaan käyttöön! Parhaimmillaan ideat johtivat siihen, että ohuen, mutta vahvan materiaalinsa ansiosta maalaus saa paikoittain jopa veistoksellisia piirteitä paperin kurotellessa ulos maalausalustasta! 

Teos nähtävillä Tampere-talon talvipuutarhassa 15.4 alkaen ja näyttely on avoinna maanantaihin 5.5 saakka päivittäin kello 10-17. Näyttelyssä esillä kymmenen teosta seitsemältä taiteilijalta! 


Kuva
Talo täynnä taidetta
26. marraskuuta 2013 • Uusia teoksia ja teosmyyntitilaisuus

Olen kuluttanut kesän ja syksyn erilaisten kokeilevien ideoiden parissa sekä Mältinrannan grafiikanpajalla että kotioloissa. Näiden vaihtelevasti avautuneiden kokeilujen ansiosta olen löytänyt uuden kartaston erilaisia pintarakenteita, joita käytän piirrosviivan vastapainona sekä grafiikanvedoksissa että maalauksissa. 

Teokset ovat puhjenneet esittämään yhä suurempia sisällöllisiä ja kuvallisia vaatimuksia, joita olen pyrkinyt täyttämään. Teokset vaativat pinnoilleen mielivaltaisia muotoja, elämää ja elottomuutta, kiveä, kangasta, hiusta, villaa, savea, säröä, kuuraa, kuumuutta, naarmuja…!

Työskentelykuva

Kaikki uudet ideat ja pintarakenteet yhdistettyinä tuttuihin työskentelytapoihin ovat innoittaneet mieltäni löytämään grafiikasta jälleen uusia ulottuvuuksia, joiden mahdollisuudet ovat rajattomat! Omin silmin ennennäkemättömät oivallukset sysäävät minut pakkaseen ja viimaan, jotta pajalle päästyäni saan lämmitellä kuumentaen kuparia ja leikitellen luovuudella! 

Työskentelykuva

Onneksi viikot ja kuukaudet eivät ole käyneet ahtaiksi, vaan olen saanut aikaa pohtia ja ratkaista työläitäkin pulmia ilman hätäisiä ratkaisuja. Teos on saanut viedä aikansa ennen kuin se on vaatinut muodon tai värin muuttumattomuutta. Viimeisten viikkojen aikana kokeilut ovat viimein johtaneet valmiisiin vedoksiin, joista muutamia on jo päivitetty kotisivujen galleriaan » Miten ainutlaatuinen jokainen uusi teos on; ei koskaan ennen, ei kukaan toinen!

Talo täynnä taidetta

Uusia teoksiani on nähtävillä myös Mältinrannan joulunäyttelyssä "Talo täynnä taidetta" josta voi ostaa omakseen tai halutessaan vain lainata teoksen määräajaksi. Myös taiteilijaseuran kotisivujen lainagalleriasta löytyy seuran kautta lainassa olevat teokseni.


Kuva
Mältinrannan KEVÄTmyyntinäyttely
26. huhtikuuta 2013

Tervetuloa tutustumaan Taidekeskus Mältinrannan Työtiloissa (Monumenttiateljeessa) 27.4. – 5.5.2013 esillä olevaan nykytaiteen myyntikokoelmaan, jossa on kolmen teokseni lisäksi runsaasti seuran kuvataiteilijoiden maalauksia, grafiikkaa ym. taidetta. Teokset sopivat lahjoiksi kevään juhliin, kodin sisustukseen ja sijoitukseksi. Katso kuvia »

KEVÄTmyyntinäyttely

Teokset voi hankkia itselleen myös osamaksulla ilman korkoa ja Taidelainaamon kautta. Avoinna ma-to 12-18, pe-su 12-16 (ma 30.4. klo 12-16). Vappupäivänä suljettu.


Lotta

Kuva
Kiitos kaikille Taidetalo Väinölän vieraille
6. huhtikuuta 2013

Sain näyttelyni tiimoilta paljon kiitosta ja yhteydenottoja. On hienoa kuulla että teoksista on nautittu ja se ne ovat herättäneet runsaasti ajatuksia! Jopa siinä määrin, että iso osa niistä päätyi uusiin koteihin. Toivottavasti ovat löytäneet paikkansa!

Huhtikuun alusta alkaen muutamia teoksiani voi hankkia omakseen myös lastenhuoneen sisustuskauppa Siskonpedistä. 40-luvun satukirjatyyliä henkivät sisustus- ja taidetuotteet ovat vahvasti edustettuina, olivatpa ne uusia, tuunattuja, vintagea tai antiikkia. 


Kuva
Valoa piteneviin päiviin
13. maaliskuuta 2013

Kolmen kuukauden mittainen evakkomatka putkiremontin alta pohjoiseen on nyt takana. Alkuvuoden aikana on tullut opeteltua uusia taitoja ja verestetty niitä vanhojakin. Reissun viimeisenä päivänä ennen Tampereelle paluuta pystytettiin upea 25 teoksen näyttely Oulaisten taidetalo Väinölän alakerran näyttelytilaan.

Lotta

Maaliskuun 5. päivä avattu "Suunnattomat askeleet" on jo toinen näyttelyni Oulaisissa, mutta tälläkään kertaa liikuttumiselta ja muisteluilta ei voitu välttyä. Väinölään mahtui mukaan sekä aivan ensimmäiset, että kaikista viimeisimmät opiskelijana valmistuneet teokseni. Näiden viivojen väliin jäänyt aika on kaiverrettuna Väinölän seinille 24. maaliskuuta asti.

Näyttely on saanut huomiota osakseen myös lehdissä, sillä Pyhäjokiseutu julkaisi jutun näyttelystä 7. maaliskuuta.

Pyhäjokiseutu

Tänään Jokilaaksojen SeutuMajakka julkaisi omansa...

SeutuMajakka

Uusia teoksiakin on jo ehditty kaivata. Pyyntöjen inspiroimana olen sävytellyt uusia maalausideoita ja toivottavasti jotakin valmistakin tultaisiin näkemään vielä kevään aikana.

Kuva
Lehtijuttuja
13. joulukuuta 2012

Kahdeksannen päivän lehtijutut Raahelainen ja Pyhäjoen Kuulumiset sanomalehdistä koskien näyttelyäni Pyhäjoen kirjastossa:

Raahelainen

Kuva

Tampereen Mältinrannassa järjestettävä teosvälitys-tapahtuma "Talo täynnä taidetta" on avoinna vielä 20. joulukuuta saakka, joten vielä on aikaa hakea jouluksi koristusta kotiin.


Teosvälityspäivät

Kuva
Taiteilijaseura ja työhuonetilat tutuksi
27. marraskuuta 2012 • Näyttelyitä sekä suunnattomia askelia!

Kesän aikana järjestin pienimuotoisen grafiikannäyttelyn Tampereen Hervannan kirjastossa. Tilaa oli vain muutaman isohkon sermin verran, mutta teoksia saatiin silti sovussa esille yhteensä 12. Valmistumisen jälkeen on ollut haasteellista etsiä askeliaan kohti uusia tavoitteita kadottamatta silti omaa suuntaansa. Mutta silti kaiken kiireettömyyden keskelle mahtuu paljon. 

Hervanta

Syksyn lopulla kokosin portfolioni Tampereen taiteilijaseuraan, joka jäsenvalintakokouksessaan hyväksyi minut seuran jäseneksi. Pian tiedon saatuani kävinkin tutustumassa taiteilijaseuran grafiikan työtiloihin, josta löytyy kuulemma hyvin tilaa myös minulle! Joten luultavasti ja toivottavasti pääsen pajalle hommiin heti ensi vuoden alusta. Luonnoksia ja akvarelleja on toki nytkin työn alla, mutta grafiikan pariin on jo kaipuu! Suunnitelmissa uusien työtilojen myötä olisi myös työskentely- ja taidegrafiikka -aiheinen blogi, mutta siitä ja sen mahdollisesta toteutumisesta lisää myöhemmin.

Mältinrannan näyttelytiloissa järjestetään joulukuussa "Talo täynnä taidetta" -tapahtuma, joka on taiteilijaseuran jäsenten teosten myyntinäyttely. Mältinrannasta löytyy myös taiteilijaseuran oma taidelainaamo, josta sieltäkin toivon mukaan on pian saatavissa grafiikanvedoksia myös minulta! 
Mältinranta
Tänä syksynä lähetin teoksiani jo toista kertaa suomen Taidegraafikoiden jäsenhakuun, josta tieto jäsenvalinnasta pitäisi tulla aivan näinä päivinä…

Suurin osa kehystetystä grafiikasta ja piirroksista on kuitenkin matkannut jo Oulaisten ja Pyhäjoen suuntaan, jossa seuraavat näyttelyt tullaan järjestämään. Molemmissa näyttelyissä on esillä päättötyön teoksiani sarjasta "Katseen lausumat".

Kuva

Pyhäjoen näyttely kulkee nimellä "Suunnattomat askeleet", joka viittaa sekä viimeisimpään valmistuneeseen teokseeni opiskelijana että uusiin tuttuihin suuntiin, jotka näyttäytyvät yhä niin vieraina. Näyttelyissä on esillä myös aiemmin valmistunutta grafiikkaa viimeisen seitsemän vuoden ajalta.

Pyhäjoen kirjastolla näyttely alkaa ensimmäisenä joulukalenterin päivänä, tervetuloa avaamaan ajatuksia!

Kuva
Valmistuminen
22. heinäkuuta 2012 • Art of Basware ja näyttely

Viimeisimmästä päivityksestä onkin kulunut jo sallimattoman paljon aikaa ja paljon on tähän aikaan mahtunut tapahtumiakin! Kaapelitehtaan näyttely sujui upeasti, sain näyttelyvierailta hienoa palautetta ja rohkaisua tuleviin haasteisiin ja omaan tekemiseeni. On tärkeää saada tuekseen ihmisiä jotka vaikuttuvat näkemästään ja uskovat mahdollisuuksiini.

Ripustus

Saa taas lisää luottamusta tehdä sitä mitä ei voi olla tekemättä, grafiikkaa! Joten suuri kiitos kaikille näyttelyn Silminnähneille ja kokeneille! » Katso lisää kuvia näyttelystä

Kaapelitehtaan näyttelyn jälkeen oli vuorossa Art of Basware - Nuorten kuvataiteilijoiden näyttely Helsingin sanomatalolla, johon 
Suunnattomat askeleet -teokseni tuli valituksi yli 600 muun teoksen joukosta. Näyttelyyn osallistui sekä maalareita, kuvanveistäjiä sekä taidegraafikoita. Oli hieno mahdollisuus saada teoksensa niin taitavaan ja edustavaan seuraan. 
» Lue ja katso MTV3:n uutinen tapahtumasta 


Minut valittiin Taidesivut.netin toukokuun taiteilijaksi...

Kuukauden taiteilija

Kaiken ohella kirjoitin opinnäytetyöni kirjallisen osuuden"Katseenlausumat" valmiiksi. Tekstissä halusin valottaa sitä, miten luonnosteluprosessi johtaa aiheiden valinnan ja sattumien kautta kupariin kaiverretuksi ja syövytetyksi kuvaksi, joka paperille vedostettaessa muuttaa materiaaliaan kovasta pehmeäksi ja kääntyy peilikuvaksi itsestään. Ja kuinka nämä kuvat kuitenkin ovat myös heijastumia aina taiteilijasta itsestään. Kirjoitin opinnäytetyöni kirjallisen osuuden lähinnä muistiinpanoiksi ja tutkielmaksi omista havainnoistani, samalla toivoen, että joku löytäisi näistä tekniikoista ja asioista inspiraatiota myös omaan työskentelyynsä ja taiteeseensa.

Valmistuin kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneeksi kuvataiteilijaksi Satakunnan AMKsta. Valmistumisjuhla ja todistustenjakotilaisuus järjestettiin 15. kesäkuuta Kankaanpään Taidekoululla. 

Valmistunut

Tähänastista työtilaa ei siis enään ole, joten nyt on hakusessa grafiikantekemisen mahdollistava työhuone täältä Tampereelta. Toivon Tampereen taiteilijaseuran hyväksyvän minut syksyn aikana jäseneksi ja sitä kautta aukeavan uusia mahdollisuuksia grafiikan ja taiteen parissa. 

Seuraavan pienimuotoisen näyttelyni tulen järjestämään Tampereella, Hervannan kirjaston näyttelytiloissa, jonne kokoan 15 -20 grafiikanteoksen sarjan 13.- 24. elokuuta 2012 ajaksi. Pian tullaan myös päivittämään kotisivujen galleriaa, kunhan saan taas kaiken tapahtuneen jälkeen ajatukset taltutettua paperille!

Aurinkoista ja rentouttavaa loppukesää!


Kuva
Talven taite
12. maaliskuuta 2012

Jälleen kaksi työntäyteistä viikkoa Kankaanpään grafiikanpajalla on ohitse ja teoskokonaisuus Kaapelitehtaan näyttelyyn valmiina! Sain viime viikkojen aikana sarjan kaksi viimeistä teosta valmiiksi ja oli helpottavaa asetella viimeisetkin teokset jatkoksi sarjaan, josta tuli loppujen lopuksi oikein yhteen sointuva kokonaisuus.

Kuva

Näyttelyn avajaisiin on kuitenkin vielä yli kuukausi aikaa, joten on hyvin aikaa pohtia muun muassa teosten kehystykseen sekä ripustukseen liittyviä kysymyksiä.

Uusia aluevaltaltauksia verkossa: 

Ilmoittauduin kulttuurintekijäksi pirkanmaalaista kulttuuria ja taidetta tarjoavaan Taidelaariin.

Loin profiilin myös verkossa toimivaan taidekauppaan;
www.taidesivut.net 

Kuva
Silminnäkijöiden kotisivut
6. helmikuuta 2012 • kotisivut & galleria päivitys

Silminnäkijöiden kotisivut on nyt avattu osoitteessa: www.silminnakijat.com

Silminnäkijät

Olen työskennellyt kahden viikon intensiivijakson grafiikanpajalla. Vuokrasin Kankaanpään asuntolasta huoneen, jossa nukuin yöni. Muuten tein pajalla grafiikkaa aamusta iltaan, maanantaista perjantaihin. Galleriasta löytyvistä teoksista on tulossa useamman värisiä versioita, eli osa on vielä viime silauksia vailla. En kuitenkaan malta olla julkaisematta niitä täällä jo nyt. Helmikuun aikana toteutan toisen kahden viikon jakson grafiikanpajalla, jolloin opinnäytetyöni toivon mukaan alkaa olla muodossaan.


Kuva
Leutoa uudenvuoden alkua 2012!
20. tammikuuta 2012

Lopputyönäyttely lähestyy ja on aika paljastaa enemmän näyttelyn yksityiskohdista;

Näyttely järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla Puristamon ja Valssaamon tiloissa 19.4. -12.5.2012. Näyttelyn nimeksi on valittu "Silminnäkijät" ja siihen osallistuu 20 valmistuvaa opiskelijaa SAMK:in kuvataiteen koulutusohjelmasta. Mukana on maalareita, kuvanveistäjiä sekä taidegraafikoita.

Kuva

Oma puolivalmis teossarjani kantaa nimeä "Sovituksia". Se on yhdellä sanalla kerrottuna koko työprosessini tausta. Se, kuinka kokoan kuvaa sovittamalla useita luonnoksia yhteen ja kuinka tämä valmis teos sovitetaan kuparilaatoille ja siitä jälleen paperille. Myös nimi täytyy olla sovitettavissa kuvan luonteeseen.

Sana "Sovituksia" esiintyy myös teoksissani käsittelemissä aiheissa. Lopulta valmiin teoksen on tavoitettava katsojassaan jotain, jonka jokainen voi sovittaa itseensä, omien mittojensa mukaan muutettuna.

Teosluettelo

Nämä ajatukset mielessäni olen sovittamassa 7-9 teoksen kokonaisuutta, joista muutaman paljastankin jo tuolla gallerian puolella. Sarja tulee esille kokonaisuutena, joka muistuttaa lyhyttä melodiaa. Kuvat toimivat nuotteina ja sävelmä soljuu vapaana virtana, katseen katkeamatta.

Kuva
Värikästä varhaissyksyä!
13. syyskuuta 2011

Viimeinen vuosi Kankaanpään taidekoulussa on lähtenyt näin syksyn alkuhämärissä käyntiin. Pidin kesän ajan taukoa grafiikanpajalta ja annoin luonnosten hioutua mielessä ja paperilla loppuunsa. Oli kuitenkin sanoinkuvaamaton tunne päästä elokuun lopulla pajalle työstämään uusia teoksia! Aluksi jopa niin innostuneena, että kaikessa tohinassa tein huolimattomuus-virheitä, joiden vuoksi sain tehdä samat asiat useampaan otteeseen. Tästä huolimatta galleriasta löytyy jo muutamia tämän syksyn teoksia. 

Kuva

Viimeistä kouluvuotta ei ole rasitettu aikatauluilla ja opetuksella. Kolmen vuoden aikana en ole jättänyt yhtään kurssia käymättä, joten minulla on kevääseen saakka aikaa omistautua pelkästään päättötyölle. Tähän asti opinnoissa on ollut muutamien viikkojen mittaisia opintojaksoja, jolloin on usein tullut kiire saada teos valmiiksi. Sinä aikana on täytynyt suunnitella ja toteuttaa teos kokonaisuudessaan.

Nyt tuntuu mahtavalta aloittaa jotain, jossa saa käyttää aikaa, ainakin jokseenkin tarpeellisen määrän; aikaa virittää teos huippuunsa ja varmistaa ettei siitä jää mitään puuttumaan, että se on juuri sellainen kuin on tarkoitus. Eikä kuvan luonteesta joudu ainakaan liiallisen kiireen takia tinkimään. Voihan tosin olla että olen suunnitellut liian suureellisen projektin, jonka toteuttamisessa tulee loppusuoralla kuitenkin kiire, mutta toistaiseksi nautin tästä tilanteesta missä mitään ei ole vielä kupariin kaiverrettu!

Pyrin pitämään kotisivut ajan tasalla tässä lopputyöprojektissa ja lisätä kuvia ja ideoita aina sitä mukaan kun on mahdollista! Teen myös päättötyön ohessa pienempiä grafiikanteoksia kesän aikana valmistuneista luonnoksista, joten galleriaakin tullaan kyllä päivittämään!

Luonnoksia

Pyhäjoen Kunnankirjasto on kutsunut minut pitämään näyttelyä galleriatiloihinsa joulukuussa 2012. Otin kutsun vastaan. Myös kirjaston hiljattain avaamasta taidelainaamosta asiakkaiden on pian mahdollista lainata kirjastokortilla teoksiani kuukauden ajaksi kotiin!
Kuva
Kuukauden taiteilija
14. toukokuuta 2011 • huhtikuun taiteilija ja galleria päivitys

Opiskelut ovat jälleen yhdeltä lukuvuodelta ohitse. Huhti- ja toukokuussa tutustuin vaihtoehtoisiin menetelmiin valokuvauksessa ja taidegrafiikassa. Muutamia paperille herkistämällä valotettuja vandyke-brown vedoksia löytyy galleriasta

Kuva

Suoritan kesän aikana omatoimista työharjoittelua sekä Tampereella että Kankaanpäässä.  Suunnitelmissa on maltillisesti istuttaa ajatukset kasvamaan kohti ensi vuonna tehtävää opinnäytetyötä sekä -näyttelyä. Ideoita löytyisi loputtomiin, mutta niitä on harvennettava pitkin kesää jotta syksyllä valmiiksi kasvaneet ideat ovat valmiita toteutettaviksi.

Minut oli valittu Taidelainaamo Taidekehän huhtikuun taiteilijaksi. Heidän kotisivuiltaan löytyy lyhyt taiteilijakuvaus sekä joitain taidelainaamossa myytävistä teoksistani. 


Kuva
Muutto Tampereelle
10. huhtikuuta 2011 • galleria päivitys ja postimerkkeilyä

Kolmen viikon aikana olen tehnyt grafiikanpajalla kokeiluja, miten saada erilaisia struktuureja kuparilaatalle ruiskuttamalla, rikkomalla, raapimalla, marmoroimalla tai lakkaamalla laatan pintaa. Kokeilin myös uusia tapoja vedostaa; levittämällä värejä vain tietyille alueille, hankaamalla väriä paperille yli reunojen ja lisäämällä käsintehtyä paperia jo valmiisiin vedoksiin. Tutustuin myös kultaukseen, jossa lisäsin pieniä määriä kultapaperia teosten yksityiskohtiin. En tähdännyt valmiisiin lopputuloksiin, mutta kokeilujen kautta syntyi kuitenkin muutamia uusia teoksia, jotka löytyvät galleriasta.

Uusia pintoja löytyy nyt myös kotoa, joka vaihtui viime viikon kuluessa Kankaanpäästä Tampereelle. Hämeenpuiston varrelle, josta löytyy kymmeniä taide- ja kehysliikkeitä sekä gallerioita! Kävelymatkan päässä on myös grafiikanpaja Himmelblau, sekä taidekeskus Mältinranta, josta voi vuokrata grafiikan työtiloja. Kuljen kuitenkin vielä ensi vuoden ajan Kankaanpään Taidekoulun grafiikanpajalla opinnäytetyötä tekemässä. Vuosikurssini päättötyönäyttely tullaan järjestämään Helsingin Kaapelitehtaallakeväällä 2012, mutta siitä enemmän tietoa sitten lähempänä.

Osallistuin World design capital Helsinki 2012 postimerkin suunnittelukilpailuun. Jätin kilpailuun kolme ehdotusta (123), jotka löytyvät osoitteesta www.futurecity.fi nimimerkillä Lotta. Ehdotukset ovat jo olemassa olevia teoksia, joten ne saattavat löytyä joidenkin teidän kotoakin… Käykääpä äänestämässä ehdotuksia 7.4. – 25.4.2011, jokaista merkkiä voi äänestää vain kerran.

Räikkälän ikkunanäyttely on nyt purettu, mutta toivon mukaan uusia näyttelyitä tulossa Tampereelle! 
Kuva

Galleria päivitys ja haastattelu julki

4. maaliskuuta 2011

Kaksi uutta grafiikan teosta päivitetty galleriaan. Taide ja kehys Räikkälän ikkunassa näytillä olleet teokseni ovat vaihtuneet kolmeen uuteen teokseen.

Lotta

Minulta pyydettiin haastattelua Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopiston kotisivuille. Kysymykset koskivat opiskeluani Raahen Lybeckerillä vuosina 2006-2008, kokemuksia, onnistumisia ja nykyisiä kuulumisiani. 
Kuva
Uusia jälleenmyyjiä
30. tammikuuta 2011

Joulukuussa 2010 avattuun Kankaanpään Taidelainaamo Taidekehään tiensä löysivät kahdeksan grafiikanteostani, joista neljä kehystettyinä.
Taidelainaamo
Taidelainaamosta voi lainata taidetta (grafiikkaa, maalauksia ja pienoisveistoksia) pienellä kuukausimaksulla haluamakseen ajaksi tai ostaa teoksen kotiin, lahjaksi tai työpaikalle.  

Taidelainaamossa on teoksia Kankaanpään Taiteilijaseuran jäseniltä ja Satakunnan ammattikorkeakoulun opettajilta. Lisäksi SAMKin opiskelijoiden töitä on saatavissa. Lainaamo toimii väylänä tilaustöihin ja tarjoaa opintoihin liittyviä harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille.

Kolme grafiikan teosta Seitsemän sieluntilaa sarjasta on esillä ja myytävänä helmikuun loppuun asti Kankaanpään Galleria Taide ja Kehys Räikkälässä

Ihmemaa Paja palvelee tammikuusta 2011 lähtien vain verkossa. Tuotteita voit ostaa Oulaisissa Kukkakauppa kodinonnesta, Ylivieskassa K-Kauppa Mustikasta ja Porvoossa K-Kauppa Tarmolasta.

Tammikuun alussa valmistui myös uusi kollaasimaalaus Sisko – teoksesta, joka löytyy kotisivujen galleriasta. 
Kuva
Galleria päivitys
20. joulukuuta 2010

Lotta

Kuva on joulumyyjäisistä. Galleriaan lisätty kollaasimaalaus ja muutamia grafiikan töitä.


Kuva
Kylmänvihat huurtuivat maisemaan jäädäkseen
4. joulukuuta 2010

Olen viime viikkoina tutustunut Tatsuo Hoshikan opastuksella japanilaiseen tussipiirrustukseen löytäen materiaaleja ja uudenlaista kärsivällisyyttä työskentelyyni. Rakensin japaninpaperista erilaisia kollaasikokeiluja ja -maalauksia sekä japanilaisen rokkaku-leijan.

Kuva

Kankaanpään Taidekoulun vuosittainen joulunäyttely on avattu. Näyttelyssä on esillä kolme grafiikanvedostani tammikuun alkuun asti. Kotisivujen galleriaan on lisätty jälleen jotain uutta sekä jotain umpeen luotua.

Kuva
Kesätyöskentely ja näyttelyn purku
11. kesäkuuta 2010 • Kalastajan Vaimo

Oulaisten Taidetalo Väinölän näyttely on nyt päättynyt. Näyttely on saanut paljon huomiota, myönteistä palautetta ja mielenkiintoa osakseen, josta kertoo myös Väinölän vieraskirjaan tallentuneet yli 200 kävijää.

Vieraskirja

Kiitos kaikille vierailijoille, toivottavasti nämä silminnäkijät tavoittivat käynneillään myös jotain katsein havaitsematonta.

SeutuMajakka

Opinnot ovat tältä keväältä ohi ja kesätyöskentely alkanut taidekoulun grafiikanpajalla kuparipiirrosten parissa. Aikomuksena koota neliosainen tragikoominen kertomus, jossa vuorokauden ajan valonkulku johdattaa katsetta etenemään kuvassa, kuvaan, kuvatta, paljastaen miten elementtien varjot nojautuvat toisiinsa, riisuen kaiken valon välistään. Grafiikansarjan ohella on mieleen kuvautunut kuitenkin myös muutamia maalaamalla toteutettavia ideoita.

Kotisivuille on päivitetty toukokuun aikana valmistunut teos, Kalastajan Vaimo, joka on piirretty nestemäisellä tussilla ja suurella mielekkyydellä.


Kuva
Kehoitelmia näyttelyn lehtijuttuja
10. toukokuuta 2010 • Näyttelyseloste

Näyttelyn avajaiset pidettiin Taidetalo Väinölässä 27.4. Paikalle saapui myös Oulaisten paikallislehtien edustajia. 

Kuva

» SeutuMajakan 5.5. päivän lehtijuttu (sivulla 12)
» Pyhäjokiseudun 3.5. päivän lehtijuttu (juttua ei enää löydy sivuilta)

Kiitos kaikille avajaisiin osallistuneille. 23 teosta sisältävä näyttely on esillä toukokuun loppuun asti Taidetalo Väinölässä.

Näyttelyn julkaisuvapaa näyttelyseloste (PDF) 


Kuva
Kiitos kaikille kotisivuja silmälläpitäneille! 
20. maaliskuuta 2010 • CV päivitetty ja ansioluettelo englanniksi

Vuosi 2010 on käynnistynyt taidegrafiikan- sekä valokuvauksen opinnoilla. Grafiikassa olen perehtynyt mezzotintoon, sekä erilaisiin pinta ja reliefisyövytys- menetelmiin. 

Tammikuun aikana keskityin valokuvauksen opintojaksolla pimiötyöskentelyyn, jolloin valmistui Sävelaskelia-sarja, joka oli helmikuun ajan nähtävillä Saimaan ammattikorkeakoulun näyttelytiloissa Imatralla. 

Maaliskuun lopun tulen työskentelemään serigrafian parissa. Muun työskentelyn ohessa kokoan, kehystän ja valmistelen näyttelyä Oulaisten Taidetalo Väinölään, joka koostuu maalauksista, valokuvista sekä taidegrafiikasta.

Kotisivuille on lisätty Uusimmat teokset -osio, johon tulen vastaisuudessa päivittämään valmistuvia teoksiani.

CV on päivitetty ja uusi englanninkielinen CV lisätty.


Kuva
Kuvataidekoulun joulunäyttely
4. joulukuuta 2009

Joulunäyttely Satakunnan ammattikorkeakoululla 4.12.2009-12.1.2010.

Kuva
Mokkapannu näyttely marraskuussa
5. maaliskuuta 2009

Mokkapannu

Viiden teoksen näyttely esillä 31.10.-27.11.2009 Ylivieskan Mokkapannussa.

Kuva
Uusi tussityö ja kävijälaskuri
26. lokakuuta 2009

Syyslomaviikko on mennyt työstäen usean teoksen tilaustyötä eri tekniikoilla. Seuraava opintojakso koulussa sisältää litografian eli kivipainon eri menetelmiin perehtymistä.

Ihmemaa

Galleriaan on lisätty kaksi vedosta uudesta tussityöstä

Sivuille on lisätty myös kävijälaskuri, joka on seurannut sivuilla vierailijoiden lukumäärää 6. lokakuuta lähtien.

Kuva
www.lottanevanpera.fi
2. lokakuuta 2009

Lotta

Sivut löytyvät nyt osoitteesta www.lottanevanpera.fi

Galleria on päivitetty täysin ja uusia töitä on lisätty useita...

• kolme uutta maalausta 
• neljä uutta vedosta Seitsemän sieluntilaa sarjassa ja kahden teoksen kuvat päivitetty paremmaksi laadultaan sekä loppuun on lisätty sarjan esittelyteksti
• uusia nestemäisellä tuschilla toteutettuja teoksia osiossa tussityöt 
• kaksi uutta muuta teosta ja vihreä vedos teoksesta Leikki

Kuva
Kuvataidekoulun syysnäyttely
16. syyskuuta 2009

Muutama taidegrafiikan teokseni on esillä Kankaanpään kuvataidekoulun syysnäyttelyssä. 
Kuva
Gallerian teostiedot
12. syyskuuta 2009

Kaikkiin esillä oleviin teoksiin on nyt merkitty oikeat nimet, koot, tekniikat ja hinnat. Teoksia on esillä kaiken kaikkiaan 27 kpl.

Kuva
Koulu jatkuu
5. syyskuuta 2009

Olen palannut Kankaanpäähän jatkamaan kuvataideopiskeluitani. Toinen vuoteni käynnistyy kahden viikon kuvanveistojaksolla.

Työstän samalla myös kesän aikana syntyneitä luonnoksia loppullisiin muotoihinsa.


Kuva
Uusi näyttely marraskuussa
3. elokuuta 2009

Näyttely Helaalan Myllyllä on nyt purettu.

Kuva

Helaala

Seuraava Ylivieskassa järjestettävä näyttelyni uusine teoksineen tulossa marraskuussa.

Kuva
Uusi maalaus
2. elokuuta 2009

Uusi maalaus Keinuntaa on lisätty galleriaan ja CV on päivitetty.  Viimeisimmät päivitykset

» On vain uskallettava uskaltaa! (5.8.2019)
» Pirkanmaan Taidesuunnistus (18.4.2019)

» Kevään tapahtumia (22.2.2019)
» Lisää painotuotteita & jälleenmyyjiä
(12.11.)
» Aikani seilattuani, saavuin satamaan! (28.10.)

» Totuudenmukaisia poikkeavuuksia (5.4.)
» ...and ACTION...!!
(7.2.)


Otsikko

Poimintoja arkistosta

» Merkityksellisiä sattumia! (21.9.2017)
» Jouluisia aiheita (23.11.2015)

» Taiteilijaseura ja työhuonetilat (27.11.2012)
» Valmistuminen (22.7.2012)

» Kuukauden taiteilija (14.5.2011)
» Muutto Tampereelle (10.3.2011)

» Uusia jälleenmyyjiä (30.1.2011)
» Kehoitelmia näyttely (10.5.2010)
» www.lottanevanpera.fi (2.10.2009)

Otsikko

Näyttelyt

Ravintola Ellipsi, TAYS, Tampere 2015
Taidetalo Väinölä, Oulainen 2013 
Pyhäjoen kunnankirjasto, joulukuu 2012 
Hervannan kirjasto, Tampere, elokuu 2012 
Kaapelitehdas, Helsinki 2012
Saimaan AMK vaihtonäyttely, 2011
Taide- ja kehys Räikkälä, Kankaanpää 2011 
OP taideviikot, Oulainen 2010
Taidetalo Väinölä, Oulainen 2010
Ihmemaa-paja, Oulainen 2009-2010
Kahvila Mokkapannu, Ylivieska 2009
Helaalan Mylly, Ylivieska 2009
Mix`d cafe, Ylivieska 2008
Ruiskukahvila, Raahe 2008
Iitan pirtin kesäkahvila, Oulainen 2008


Otsikko

Lehtijuttuja

» SeutuMajakka (13.3.2013)
» Pyhäjokiseutu (7.3.2013)
» Raahelainen (8.12.2012)
» Pyhäjoen Kuulumiset (8.12.2012)
» SeutuMajakka (5.5.2010)


Otsikko

Teosmyynti

Lotta Nevanperä
puh. 040 521 1215
sähköposti: lotta.nevanpera@gmail.com


Kansallismuseo

Tampereen Taidemuseo

ShowRoom Finnish Brandstore
TAIKO
NytDesign Pop Up kauppa
Mältinranta
Laikku kulttuuritalo
Taideliike Kuva
Kehystarina
nagual
Taide ja kehys Jokela
Leluaitta

Otsikko

Oppilaitokset
Koululinkit
Lybecker
Tartu
SAMK

Otsikko

Taiteilijalinkit

Annakoi
Viljami

Otsikko

Tekniikat
Taidegrafiikka

Graafisten menetelmien tarkoituksena on tuottaa useita vedoksia samasta aiheesta erilaisille mustetta imeville papereille ja pinnoille.

Yleisimmin käytän teoksissani etsauksen ja akvatintan yhdistelmää eli syväpainomenetelmiä joissa vedostaminen tapahtuu metallilaatoilta. Viivat, joihin musteen halutaan tarttuvan, kaiverretaan erilaisilla piirtimillä ja syövytetään hapolla. Viivan luonteeseen ja paksuuteen voi vaikuttaa käyttämällä erilaisia piirtimiä tai mitä tahansa esinettä, jolla pohjustus saadaan irrotettua metallilaatalta.

Akvatinta tehdään sirottelemalla painolaatalle hienojakoista hartsijauhetta, joka sulatetaan kiinni laatan pintaan. Akvatintalla tuodaan teokseen sävyjä syövyttämällä painolaattaa ja peittämällä vaaleammiksi jäävät kohdat suojalakalla. Sävyt voivat vaihdella valkoisesta harmaaseen ja mustaan.

Taidegrafiikka ei koskaan anna täysin haluttua lopputulosta, vaan on kesytöntä ja odottamatonta. Se kietoo teoksiin omia pieniä virheellisyyksiä, joiden ansiosta pinnat paljastuvat käsintehdyiksi.


Puupiirros

Kohopainomenetelmä jossa kuva kaiverretaan veistä ja erilaisia talttoja käyttäen puulaatalle. Puussa esiinpuhjenneet muodot toistuvat myös teoksessa.

Serigrafia

Silkkipainomenetelmä jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Mahdollistaa painamisen monenlaisille materiaaleille kuten paperille, tekstiileille, puulle tai lasille.

Lotta Nevanperä